Това семейство няма да има празнична, весела Коледа. Майка на четири

...
Това семейство няма да има празнична, весела Коледа. Майка на четири
Коментари Харесай

Млада майка изрева: Не мога да си позволя коледни подаръци, затова казах на децата си, че Дядо Коледа не е истински

Това семейство няма да има празнична, радостна Коледа. Майка на четири деца беше принудена да разбие фантазиите на децата си, откакто осъзна, че не може да си разреши дарове през този празничен сезон. Може да й се наложи да разкрие най-добре защитаваната загадка на всеки родител: Дядо Коледа не е същински.

Рейчъл, чиито деца са на възраст под 10 години, изясни финансовите си проблеми, като си сложи ултиматума да понижи разноските за извършване на покупки на хранителни артикули или да заплати сметките си в рискована „ рулетка със сметки “, до момента в който се бори да свързва двата края.

30-годишната – която споделя истории за младо майчинство в TikTok – моли за съвет онлайн, питайки други родители по какъв начин си разрешават да поддържат празничния дух жив, до момента в който разноските скочат през декември с всички дарове за закупуване.

„ Просто желая да направя децата си щастливи. Не желая да се усещат засрамени и като родител ще направя всичко. Винаги премислям способи “, сподели Рейчъл, която живее в Шотландия и помоли семейството й да не се употребява от съображения за дискретност, пред Caters News. „ Ужасно е преди Коледа, това ме разболява физически. Дъщеря ми също има рожден ден тъкмо преди Коледа, тъй че всъщност пазаря за четирима коледа и пазаря за рожден ден, което по-късно се усеща като че ли пазаря за пет. “

Рейчъл и брачният партньор й даже не си разменят дарове по време на празниците – „ всичко отива при децата “, призна тя.

„ Водим невъзможна борба “, сподели унилата майка. „ Какво да върша, когато децата пораснат и желаят по-скъпи облекла, каквито носят приятелите им? “

Често се среща с рецензии от други, които я назовават ​​мързелива и единствено я поучават да си откри работа – само че Рейчъл твърди, че разноските за грижи за деца са прекомерно скъпи за това затруднено семейство.

„ Ако имах фамилията, което да ми оказва помощ, щях да се върна на работа. Хората споделят, че седнал съм по тил по през целия ден, само че бях работеща майка, а в този момент съм майка, която си стои у дома и се усещам по този начин, като че ли правя работата на 10 души “, изясни тя. „ Поне като бях на работа, щях да мога да изпия чаша чай и да седна. “

Някога управител на Samsung – където печелеше пари за такси за детски ясли и общи разноски за живот – тя напусна, когато роди второто си дете, виждайки какъв брой скъпи са грижите за повече от едно дете. След като пресмята числата, Рейчъл разбра, че даже със заплатата си ще  има единствено по-малко от 100 паунда на месец, с цел да живее откакто се изплатят таксите за детски ясли и учебно заведение.

„ Бих могла да работя 50 часа на седмица и да имам шанса да ми остават  $61,26  на месец, или можех да си заставам у дома и да бъда тази, която ще отгледа децата си, а не някой различен, до момента в който съм в същото финансово състояние, “ тя сподели. „ Хората допускат, че не желая да работя, само че бих желала. Никой със здрав разум не би работил 50 часа седмично за нищо. “

Тъй като най-малката й е единствено на 19 месеца, Рейчъл се усеща „ в капан “, принудена да стои у дома по през целия ден, тъй като той не е задоволително огромен за учебно заведение.

„ Отглеждаме четири деца с парите, дадени за развъждането на две деца “, сподели тя за средствата, които получава от Universal Credit, който оказва помощ с разноските за живот, само че покрива единствено две деца. „ Ние просто оцеляваме! Ние играем на рулетка с нашите директни дебити, който пръв пристигна при нас, може да има парите. Ще бъде ли финансирането на газ и електричество или на автомобил? “

Едното дете е от брачна половинка й от предходен брак, едно е на Рейчъл от предходен брак, а другите две са общи. Но има измама – тя била на противозачатъчни и двата пъти.

„ Но почтено казано, моята контрацепция не визира никого. Мразя изявленията, че не е трябвало да раждам деца, които не мога да си разреша “, сподели тя. „ Не усещам, че сме основани просто да оцеляваме и да нямаме наслаждение, би трябвало да мога да купя облекла на децата си, без да се стресирам. Четири години зашивам едни и същи мои клинове. ”

Онлайн се натрупват безполезни мнения на хора, като някои подлагат на критика Рейчъл, че има толкоз доста деца, а други й споделят „ да работи нощни смени “.

„ Хората желаят да предложат решения, без да мислят дали въобще е допустимо. Чувала съм всяко решение под слънцето “, сподели тя. „ Хората, които споделят, че не схващат и в никакъв случай не са били в тази позиция, им споделям, в случай че си намеря работа, кой ще гледа децата ми? Не мога да ги върна или да ги оставя в къщата. ”

„ Ако хората живееха моя живот, бих се радвала да ми кажат къде мога да намеря работа? “ добави тя.

Двойката е пробвала всеки трик в книгата за икономисване на пари, с цел да може просто да живее, продавайки телефоните си за бързи пари и купувайки по-евтини храни, с цел да спестят няколко $ тук и там.

„ Аз също вървя в магазини втора ръка, а също по този начин преглеждам Фейсбук Marketplace, с цел да видя дали някой продава нещо потребно “, сподели тя. „ Може да те накара да се засрамиш, когато вземеш нещо гратис, това е съвсем като просене и удря гордостта ти, само че залозите стават все по-високи и по-високи. “

Около празниците фамилията й изпитва финансови усложнения повече от всеки път – даже купоните и спестовното извършване на покупки не биха могли да създадат сезона й ярък. Ако не друго, тя щеше да има потребност от коледно знамение.

„ Знам, че не съм единствената в тази обстановка и знам, че има хора, които са в по-лоши позиции, само че не бих поискала това и на най-големия си зложелател “, сподели тя. „ Ако никой не приказва, нищо няма да се промени и хората ще се усещат сами. “


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР